keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Handler opetusta

Olin maanantaina harjoitelmassa koiran oikeaoppimista esittämistä näyttelykehässä. Kouluttaja kertoi mm. millaista pukukoodia olisi hyvä noudattaa erimaalaisten tuomarien kanssa. Esimerkiksi englantilaiset ja amerikkalaiset tuomarit eivät ole tottuneet näkemään farkkuja kehäpukeutumisessa.Vauhdikkaan koiran esittämisestä on hyvä ottaa huomioon, ettei ole hyvä juosta edellemenevän koirakon perässä vaan pitää etäisyyttä, jotta koiran liikkeet pääsevät etuihinsa eikä myöskään häiritse edellä olevan suoritusta.

Otin Lukan matkaan, koska Lobo esiintyy mielestäni nätisti kehässä ja sitä on helppo esittää. Luka suhtautuu näyttelyihin hälläväliä asenteella, on täysin Lukan fiiliksestä kiinni miten esiintyminen menee. Lukan eduksi ja esittämisen helppouteen täytyy todeta, että se seisoo luonnostaan kauniisti, joten asettelua ei juurikaan tarvita. Kouluttaja sanoi, että kannattaa esittää Luka vapaasti. Myös seisomaan asettamisen nopeus on valttia, kun koiria juoksetaan useampaa kehässä. Juoksuttamisessa ohjeeksi tuli antaa Lukan mennä edellä, kuulemma sopii Lukalle ja liikkeet tulevat esiin. En vain tiedä miten pysyn vauhdissa mukana, kun herran draivi on aikamoinen, varsinkin jos edessä juoksee toinen koirakko.

Seuraavat näyttelyt on varmaan loppukesästä.

1 kommentti:

Eija & Tikkis kirjoitti...

Hei, teilläkin on blogi! Hienoa :) Harmi, etten päässyt itse händlerikoulutukseen kun Tikkis oli jo maailmassa, olis varmasti ollut hyödyllistä mulle!